• Bike Kitchen
  0 recenzii

 • Bike Kitchen este un atelier independent in care iti poti repara bicicleta singur/a sub indrumarea unor mecanici voluntari. Este gazduit de TamTam.

  Bike Kitchen Timișoara e un atelier de biciclete independent, non-comercial și comunitar. Dorim în primul rând promovarea bicicletei ca mijloc de transport (a oamenilor și a mărfurilor) și pornim de la mecanică. Vrem să învățăm bicicliștii din Timișoara să-și iubească bicicleta, să o îngrijească bine și să o folosească des.

  La Bike Kitchen nu vi se repară bicicletele ci aveți parte de un atelier cu scule de care vă puteți folosi pentru a vă repara/construi singuri bicicletele sub îndrumarea unui mecanic voluntar. Nu plătiți un anume preț, ci răsplătiți îndrumarea mecanicului si susțineți atelierul cu o donație liberă. Donația poate să fie in bani pentru consumabile sau în scule, piese, mâncare vegetariană și alte obiecte folositoare. E posibil să existe și probleme care nu se pot rezolva pe loc (din lipsă de piese, de timp sau de cunoștiințe), dar cei prezenți își vor da toată silința și cu răbdare, atelierul va deveni mai eficient.

  Atelierul va fi deschis o dată pe săptămână, joia, de la 18 la 21 (orarul de vara), si dorește formarea unei echipe auto-organizate de mecanici pasionați care să își ofere timpul și energia alternativ. Entuziasmul și implicarea e mai importantă decât experiența, pentru că mecanica o învățăm și împreună. Vă rugăm contactați-ne dacă doriți să vă implicați!

  După cele 3 ore de lucru, vom încerca să oferim o cină caldă vegetariană. gătită cu drag din legume locale. De aici numele de Bike Kitchen.Donațiile sunt binevenite si pentru asta!

  Bike Kitchen e anti-sexist, anti-rasist si non-violent; nu acceptăm nici o formă de discriminare. De asemenea, vă rugam să respectați munca celor implicați prin responsabilitatea cu care folosiți sculele și spațiul și prin modul în care le împărțiți cu alți bicicliști prezenți.

  Dorim de asemenea să susținem si să ne implicăm în evenimente care promovează utilizarea intensă și cât mai plăcută a bicicletei.

  Conceptul de atelier comunitar de biciclete nu e nou, ci are o istorie frumoasă în alte părți ale lumii, cel din Timișoara fiind ins-pirat din Viena.

  wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Bike_kitchen
  BK Viena: http://www.bikekitchen.net/index.php/English_description

  Dorim sa animam pasionatii de mecanica de biciclete sa se ofere ca voluntari in echipa BK Timisoara. E vorba de impartirea cu generozitate, incredere si empatie a cunostiintelor, energiei, si a obiectelor necesare atelierului.

  Dorim sa avem atelierul deschis in fiecare joi, de la ora 6 la ora 9, sa putem mesterii bine impreuna o colectie de scule specializate si sa reciclam parti de biciclete. Impreuna ne putem folosi de carti de specialitate (disponibile in atelier), de informatii online si experienta fiecaruia/fiecareia pentru a ne ajuta reciproc cu lucru la biciclete.

  Am vrea din cand in cand sa organizam si evenimente care promoveaza cultura bicicletei si incurajeaza utilizarea cat mai larga a bicicletelor pentru transport persoane si marfa.

  Iubiti-va bicicleta !

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie