• Parcul Poporului
  1 review

 • Parcul Poporului, denumit în prezent Parcul Regina Maria, este situat în cartierul Fabric, între străzile J. H. Pestalozzi, Splaiul Nistrului, str. Episcop I. Lonovici și Bd. 3 August 1919, având o suprafață de 45.100 mp.

  Este cel mai vechi parc al Timișoarei, luând ființă la inițiativa guvernatorului Voivodinei și al Banatului Timișan, contele Johann von Coronini-Cronberg, în jurul anului 1852. De-a lungul timpului, parcul a cunoscut denumiri diferite, cum ar fi: Varosliget, Parcul Coronini, Parcul Orașului, Parcul Regina Maria, Parcul Tineretului.

  Cu o rețea de alei și cu numeroase specii de arbori, predominant foioși, parcul se limitează în partea sa sudică cu un podeț pe brațul vechi al Canalului Bega, podeț existent și în anul 1852. În partea estică se află cinematograful Parc, vechiul restaurant și chioșcul pentru fanfara militară nemaiexistând în prezent.

  În cadrul parcului este amenajat un miniteren de fotbal și exista mese pentru ping-pong.

  În anul 2009 s-au reamenajat aleile, s-a restaurat gardul, acesta fiind prelungit pe bd. Vasile Pârvan și pe str. Pestalozzi, și s-a amenajat un sistem de irigații modern.

  În prezent parcul servește pentru tranzit și în scop recreativ.

 • reviews

  5.0
  (1 reviews)

  Give us a rating


  Robert Russ
  12 January 2015
  5