• Piața Unirii
  4 reviews

 • Una dintre cele mai vechi piețe ale Timișoarei, Piața Unirii seduce vizitatorul prin stilul arhitectural baroc, dar și prin cel clasicist și prin stilul specific anilor 1900 – sécession.

  Clădirile în culori vii, cărora li s-a redat strălucirea printr-un serios proces de restaurare, mulțimea restaurantelor, a teraselor și a barurilor elegante atrag numeroși turiști și localnici deopotrivă, piața animându-se în zilele frumoase. Este poate locul cel mai plin de viață al orașului și în niciun caz nu trebuie ocolit!

  În trecut, piața a purtat numele comitelui Stefan Losonczy, ucis în anul 1552, atunci când cetatea a fost cucerită de turci. Denumirea actuală datează din anul 1919, după intrarea și stabilirea trupelor române în Timișoara.

  Ceea ce trebuie neapărat subliniat este spiritul deschis și tolerant pe care-l reflectă această piață istorică a orașului, aici fiind amplasate două catedrale aparținând celor două confesiuni predominante în Timișoara: cea romano-catolică și cea ortodoxă, astăzi sârbească.

  În centrul pieței se află Monumentul Sfintei Treimi, caracteristic orașelor baroce, care a fost executat la Viena și transportat la Timișoara pe cale fluvială în anul 1740. Statuia, confecționată din gresie, amintește de încetarea epidemiei de ciumă care devastase întregul Banat la acea epocă.

  În afara Domului Romano-Catolic și a Catedralei Sârbe, Piața Unirii găzduiește și alte clădiri deosebite, cum ar fi Casa cu Lei, Casa Ormós, Casa Emmer, Casa Brück, precum și renumita fântână cu apă termominerală.

 • reviews

  4.75
  (4 reviews)

  Give us a rating


  Alex Popa
  3 December 2016
  5

  O piata demna de o capitala culturala. Poate cea mai frumoasa din Romania


  Madalina Meda
  29 November 2016
  5


  Gina Stoica
  2 April 2016
  5


  Alex Iosif
  20 January 2016
  4