• Teatrul Naţional Mihai Eminescu
  2 recenzii

 • Având sediul în ceea ce putem numi „kilometrul Zero” al culturii timișorene, dar și al istoriei contemporane a României, Teatrul Național este un loc de întîlnire: între oameni, între arte.

  Un spațiu deschis, dedicat comunicării. Cu o dinamică fără precedent în istoria sa de 75 de ani, Naționalul a devenit un punct de atracție în Timișoara.

  Repertoriul său oferă spectacole de calitate pentru toate categoriile de public, din toate mediile sociale și încearcă să răspundă celor mai diverse preocupări. Dramaturgie clasică în lecturi contemporane, teatru de actualitate, spectacole de fuziune care mixează diferite forme de artă, spectacole pentru copii, toate acestea se regăsesc în programele și în spațiile de joc ale TNTm.

  Sala de spectacole a Teatrului Naţional este construită clasic, în stil “cutie italiană”. Are o capacitate de 500 de locuri în stal, balcoane şi loje, dispuse frontal în raport cu scena. Dotările tehnice de ultimă oră fac ca acest spaţiu să devină relativ modulabil. Teatrul clasic, cel pentru copii, sau musicalul exploatează cu precădere forma à l’italienne și capacitatea primei săli a Teatrului Național - Sala Mare.

  Sala 2, fost manej imperial salvat de la ruină prin intervenția Teatrului Național, este azi, după reabilitarea din 2009, una dintre cele mai moderne săli de spectacol din România; prin locație – în mijlocul unui parc - și prin impactul asupra publicului, a devenit un punct nodal în Timișoara. Este un spațiu ofertant pentu teatrul contemporan, pentru experiment, pentru inedit, pentru marile teme ale prezentului.

  Cea de-a treia sală de spectacol a Teatrului Național - Studio "Uțu Strugari" – este un spațiu „under the roof” preferat de o bună parte a publicului, mai ales de publicul tânăr. Aici se montează un gen de spectacol intimist, în care actorii și spectatorii intră invariabil în comunicare.

  Teatrul Național din Timișoara se transformă câte puțin în fiecare zi într-un centru teatral de anvergură internațională, orientat spre comunitate prin preocuparea pentru un teatru social și de public.

  Pe termen lung, odată cu realizarea acestor obiective atât de importante, Teatrul Național își va consolida poziția de lider în spațiul cultural din zona de Vest a României, în dorința sa de a transforma Timișoara într-o adevărată capitală culturală europeană.

 • recenzii

  5.0
  (2 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Marian Ana
  18 Februarie 2016
  5


  Luce Stoichitoiu
  2 Octombrie 2015
  5