• Palatul Poştei
  1 review

 • Palatul Poştei este o clădire sobră şi elegantă, situată în Bulevardul Revoluţiei din 1989 nr. 2, unde funcţionează diferite direcţii şi oficii ale Poştei Române.

  Clădirea a fost construită între anii 1911-1913, în stilul anilor 1900, cu elemente specifice curentului secession, arhitect fiind Ignátz Alpar. Este un edificiu impunător, ridicat pe 5 etaje, demisol-parter + 3 etaje, pe o suprafaţă construită de 4.426 metri pătraţi. Parterul constituie soclu pentru coloanele pe două niveluri de la etajele 1 şi 2.

  Palatul Poştei a fost o clădire deosebit de importantă pentru întreaga Europă, aici fiind şcoliţi specialiştii în telecomunicaţii.

  Liceul de Poştă a funcţionat în clădirea Palatului Poştei până în anul 2013, când a fost comasat cu o altă unitate de învăţământ - Liceul CFR.

  În prezent, în palat se află şi un cămin, o sală de mese şi mai multe încăperi, care funcţionează în regim de hotel, cu circuit închis.

  Sunt 170 de camere şi 297 de încăperi, clădirea întinzându-se pe 4 străzi şi având trei curţi interioare cu mozaic ceramic pe jos. Una dintre curţile interioare este acoperită cu sticlă. În clădire există şi o sală de festivităţi impresionantă.

 • reviews

  5.0
  (1 reviews)

  Give us a rating


  Mihai Mîrza
  12 March 2017
  5