• Muzeul de Transport Public "Corneliu ...
  0 reviews

 • Muzeul de Transport Public "Corneliu Miklosi", situat în bulevardul Take Ionescu nr. 56, s-a înfiinţat în anul 2000 odată cu Asociaţia non-profit Tram Club Banat, care își propunea ca obiective studiul istoriei transportului public din Timişoara, precum şi conservarea tramvaielor istorice.

  S-a reuşit reabilitarea mai multor tramvaie vechi, destinate transportului de persoane: vagonul tras de cai, vagoanele cu dublă comandă “Gemene”, vagonul motor Timiş T1-62, vagonul Electroputere V 54, vagonul ITB Vo58, trenul alcătuit din vagon motor + vagon remorcă Timiş 2, tramvaiul Duwag GT8 N şi exemplarele utilitare: vagonul Lowry, vagonul cu plug pentru zăpadă şi vagonul polizor.

  Colecţia Muzeului de Transport Public s-a îmbogăţit cu câteva exemplare istorice donate de muzee similare din Austria. Astfel sunt vagoanele-platformă primite din partea Muzeului de tramvaie din Mariazell, precum şi vagonul de transport persoane de tip L, donat de municipalitatea vieneză.

  În prezent, în muzeu se află un număr de 10 troleibuze, dintre care cel mai vechi este fabricat în anul 1960, precum şi un număr de 3 autobuze.

  În cadrul muzeului s-au organizat evenimente aniversare, precum şi zile speciale, cum este Ziua Transportatorului.

  Muzeul nu este deschis publicului, fiind în curs de reorganizare.

 • reviews

  0.0
  (0 reviews)

  Give us a rating