• Institutul Francez (Centrul Cultural ...
  1 recenzie

 • Institutul Francez din Timişoara (Centrul Cultural Francez din Timişoara până la 1 ianuarie 2012) reprezintă o componentă importantă a reţelei culturale franceze şi francofone din România şi din Europa centrală şi de est.

  El promovează politica susţinută de Ambasada Franţei şi de Serviciul său de Cooperare (SCoop) în favoarea culturilor şi a limbii franceze, insistând pe dimensiunile lor contemporane şi sprijinind difuzarea poziţiilor internaţionale ale Franţei.

  Printr-o ofertă pertinentă de cursuri de franceză generală şi specializată, precum şi prin acţiuni permanente de cooperare lingvistică, acesta contribuie la propagarea şi dinamizarea practicii limbii franceze şi pune la dispoziţia publicului un important centru de resurse (documente despre Franţa contemporană şi despre studiile în Franţa).

  Institutul francez din Timişoara ocupă o poziţie mediatică şi animă dialogul cultural, manifestând întotdeauna respect şi interes pentru toate formele de expresie a valorilor universale, susceptibile de a-i apropia pe contemporanii noştri, de a-i reuni în jurul conţinuturilor estetice şi intelectuale universale. El contribuie activ la promovarea Francofoniei.

  Strategia sa culturală este caracterizată printr-o dorinţă permanentă de deschidere şi de dialog, precum şi printr-un echilibru subtil între o politică de propagare, cooperarea cu toate instituţiile române prezente la Timişoara şi în regiunea de Vest a României şi un sprijin clar şi atent acordat iniţiativelor asociaţiilor culturale sau societăţii civile.

  Institutul francez din Timişoara beneficiază de o locaţie ideală pentru realizarea acţiunilor sale, favorabilă dialogului si susţinerii unei reţele de parteneriat de schimb si de cooperare într-o dimensiune transfrontalieră.

  De asemenea, Institutul francez din Timişoara, susţinut de partenerii săi: CulturesFrance, Institutul Francez din România, prin direcţiile sale regionale de la Bucureşti, Cluj şi Iaşi, este un promotor al dezbaterilor de idei actuale din diferite domenii transversale, precum noile tehnologii, biodiversitatea, bioetica, mediul înconjurător, mondializarea, dezvoltarea durabilă, economia... În egală măsură, sprijină diferite misiuni (universitare, colectivităţi locale şi teritoriale franceze...), noi investitori, interlocutori francezi, care doresc informaţii cu privire la contextul local şi regional.

 • recenzii

  5.0
  (1 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Ionuț Munteanu
  3 Noiembrie 2014
  5