• Fabrica de Bere Timișoreana
  1 review

 • Fabrica de Bere Timișoreana este cea mai veche fabrică de bere de pe teritoriul României. Unele surse consideră ca an al înființării sale anul 1718, bazându-se probabil pe un document al arhivelor imperiale de la Viena, care preciza că la acea vreme exista la Timișoara o fabrică de bere, ce producea și rachiu, cunoscută sub numele de „Fabrica Imperială”.

  Fabrica a fost construită în cartierul Fabric și, timp de 150 de ani, fierbătoria a fost exploatată de trupele militare, după care a fost concesionată. La sfârșitul secolului al XIX-lea, fabrica a fost preluată de Casa de Economii Timișoara, devenind prima societate pe acțiuni din oraș.

  După cel de-al doilea război mondial, fabrica a fost modernizată, înființându-se și noi spații de producție. În modernizarea acesteia au fost implicate firme cum ar fi Seegar, Ziemann, Siemens din Germania și Buhler din Elveția.

  În grădina fabricii, în anul 1847, compozitorul austriac Johann Strauss, fiul, împreună cu orchestra sa a susținut primul său concert în afara Vienei. Au fost interpretate celebrele valsuri: Dunărea albastră, Viață de artist, Sânge vienez sau Vin, femei și cântec.

 • reviews

  5.0
  (1 reviews)

  Give us a rating


  Madalina Meda
  29 November 2016
  5
  interesant turul fabricii