• Clubul Sportiv Florin Teodorescu
  0 recenzii

 • Clubul Sportiv Florin Teodorescu a fost înfiinţat în anul 1990. Administrează, în prezent, cea mai modernă sală de culturism din România.

  Peste 50 de sportivi legitimaţi la CS "Florin Teodorescu" au participat, cu rezultate meritorii, la competiţii interne şi internaţionale.

  Din anul 1990, clubul organizează, anual, cel mai cunoscut concurs de culturism din România: Cupa Libertăţii - Memorial Vasile Balmuş (în memoria sportivului căzut pe treptele Catedralei din Timişoara în zilele Revoluţiei din decembrie 1989).

  Din anul 1994, anvergura competiţiei a trecut Oceanul Atlantic, odată cu participarea profesionistului Eduardo Kawak. Şi în anii următori, Cupa Libertăţii s-a bucurat de participarea unor sportivi profesionişti de talie mondială, participanţi la Mister Olympia: Craig Titus (2002), Dexter Jackson (2004) şi Ronnie Coleman, Mr. Olympia en-titre! (2005).

  Anul 2006 marchează un început în istoria culturismului românesc: CS "Florin Teodorescu" organizează Weider'S Grand Prix of Romania, primul concurs din ţara noastră aflat în calendarul oficial al IFBB.

  Clubul deţine cea mai mare bibliotecă de culturism din lume, cu peste 1.500 de volume (inclusiv lucrări din secolul al XIX-lea!), 1.700 de reviste şi 300 DVD de specialitate, cuprinzând imagini inedite din istoria culturismului cu părintele acestui sport, legendarul Eugen Sandow!

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie