• O Noapte Furtunoasă

  Theatre
 • 16 Martie 19:30 - 23:30
  Găzduit de:
 • Noaptea Furtunoasă nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cei care se constituie într-un eventual public de teatru, cunosc deja toate formulele și combinațiile de Mițe, Nea Ianci, Coni, ș.a.m.d.
  Când publicul nostru a aflat că repetăm în ascuns piesa în discuție, s-au născut varii discuții cu privire la ciudata alegere repertorială, atipică unui teatru de genul nostru. Ciudată, fiindcă Noaptea Furtunoasă se montează de cele mai multe ori în scopuri mercantile destinate publicului consumator de mari artiști ai teatrelor mari, aflati în prelungi turnee provinciale menite a culturaliza masele și a face rețete pe spatele gospodinelor și a celor ce trebuie să se arate bine îmbrăcați într-o seară la teatrul municipal.
  Ar fi superfluu să căutăm formulări pompoase și inedite acestui spectacol al Nopții. El a fost făcut din dorința trupei de a-l omagia pe Caragiale tăcut, mut și neobservat într-un an al lui, (de parcă nu fiecare nu este al lui Caragiale) la limita posibilului și acceptării calendaristice, (premiera a avut loc pe 31 dec 2012), fără fast pompos, subvenții, dineuri și serate.
  În spectacolul de la Auăleu, spectatorii stau la aceeași masă cu cele 7 personaje, fiind invitați să asiste la o întrunire de familie. Un fel de a pune cărțile pe masă, pe față, așa cum sperăm că i-ar fi plăcut și omagiatului: simplu, scurt și la obiect. Dacă vreți să veniți cu o blăniță pe gât sau o rochie de seară, nu veniți. Vă mulțumim pentru asta. Dacă vreți să veniți doar pentru a râde, vă așteptăm. Vă mulțumesc pentru înțelegere: Ionuț, Cristina, Codi, Ovidiu, Norbert, Christine, Armand și Laurențiu.