• Proiectie: Soldatii. Poveste din Ferentari (2018)

  Movie
 • 22 February 19:30 - 22:30
  Organized by:
 • SOLDATII // POVESTE DIN FERENTARI
  Joi, 22 FEB, ora 19:30
  Sala StudioArt // Casa Artelor
  BILETE: 10 RON (disponibile la intrare)
  Film nerecomandat persoanelor sub 15 ani.

  Dupa traseul festivalier international (Toronto, Competitia San Sebastian, Busan, Hamburg, Namur, Belgrad) si o serie de premii (Premio Sebastiane, Prix Decouverte la Namur, Cea mai buna regie la Belgrad), Soldații. Poveste din Ferentari semnat de Ivana Mladenovic ajunge in cinematografele din Romania din 2 februarie 2018.

  SOLDATII este varianta moderna "Romeo si Julieta" plasata la periferia Bucurestiului, acolo unde doua lumi total diferite se intalnesc. O poveste de dragoste ce se transforma intr-o fabula despre vinovatie.

  Lungmetrajul spune povestea lui Adi, un antropolog in varsta de 40 de ani, parasit de curand de iubita lui, care se muta in Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, il intalneste pe Alberto, un rom sarac, fost puscarias, care promite sa il ajute sa cunoasca cantareti. Destul de repede, cei doi incep o relatie. Cand banii se termina, amandoi se trezesc captivi intr-un apartament in care se iubesc sincer si se folosesc unul de altul.

  Pelicula, o adaptare libera după romanul cu acelasi titlu scris de Adrian Schiop si publicat la editura Polirom in 2013, ii are in rolurile principale pe Adrian Schiop si Vasile Pavel Digudai.
  Trailer:
  https://www.youtube.com/watch?v=WuMW679lnNE

  Proiectie organizata de Asociatia Marele Ecran cu sprijinul microFILM si Directia Judeteana pentru Cultura Timis.
  Pretul unui bilet: 10 lei.