• Workshop: Wer versteht das schon?© / Cine oare poate înțelege?©

  Community
 • 21 Februarie 10:00 - 14:00
 • CINE OARE POATE ÎNȚELEGE? ©: Cafenea – spațiu de discuție cu tema ‘A fi refugiat, a fi acasă’

  Cafeneaua – spațiu de discuție e un concept provenit din tradiția «Vindecarea emoților», pus în practică în Africa de Sud în timpul Apartheid-ului, în Irlanda de Nord în timpul conflictului între catolici și protestanți precum și în sud-estul Europei, de exemplu în România în 2004, în cadrul eforturilor de reconciliere interconfesionale – între religii, culturi și biserici.

  În centrul discuțiilor vor sta experiențele personale / amintirile participanților. Aceștia se vor împărți și vor discuta în grupuri mici, iar moderatorul (curatoarea expozitiei, Daniela Boltres) îi va sprinjini. Temele discuției sunt: a fi străin, a avea casă, integrare, a fi refugiat, a fugi.

  Sunt așteptați să participe persoane de vârste diferite (elevi de liceu, studenți, oameni interesați de problemele refugiaților dar și refugiați care trăiesc la Timișoara). Numărul maxim de participanți este 25. Vă puteți înscrie trimițând un e-mail la adresa a.pintea@ccgtm.ro

  Workshop-ul are loc în cadrul expoziției de poezie CINE OARE POATE ÎNȚELEGE? ©Daniela Boltres cu autori refugiați și migranți în Germania. Vernisajul expoziției are loc marți, 20 februarie, ora 19:00 la Misc.