• 898

  Filiberto
  1 recenzie

 • Restaurant-Pizzerie Filiberto

  Printre lucrurile care nu lipsesc astazi in Timisoara, in mod cert se numara si restaurantele. Exista restaurante in aproape toate zonele orasului nostru, din centru si pana la periferie, cu diverse specificuri.

  Restaurantul-pizzerie Filiberto, deschis in anul 2008 si aflat pe strada Martir Dan Carpin (fosta Textilistilor) la numarul 7, este un restaurant putin mai deosebit. Mai degraba un restaurant mic, cu 42 de locuri, este asezat pe o strada destul de putin circulata, la parterul unei case mari, in care de altfel si locuiesc proprietarii, Adina si Andrea Berto.

  Daca ati crezut ca numele, Filiberto, vine de la principele de Savoia, trebuie sa va spunem ca nu este asa. El vine, pur si simplu, de la o combinatie intre numele de dinainte de casatorie al Adinei, Filip si cel al lui Andrea, Berto. Punandu-le unul langa celalalt si “pierzand” o litera, a rezultat un nume cu rezonanta istorica, rezonanta pe care speram ca in timp s-o extindem si cu una gastronomica.

  Pentru ca nu e un loc care sa-ti atraga atentia prin galagie si pentru ca poti sa-ti parchezi masina in curtea restaurantului, e foarte usor sa treci pe langa el fara sa-l observi, mai ales in perioada mai friguroasa, cand terasa nu este deschisa. Nici in perioada mai calda, cand la cele cateva mese umbrite, asezate in curte, poti sa zaresti cativa clienti luand masa sau savurand un pahar de bautura, nu e obligatoriu sa-ti sara in ochi.
  Preparate, restaurant Filiberto

  Preparate, restaurant Filiberto

  Daca insa il observi si, mai ales, daca te decizi sa-i treci pragul, sunt sanse mari sa si revii. Dupa cum sunt sanse mari sa intri pentru pizza si sa ramai pentru deserturi. Asta pentru ca, pe langa o pizza pe vatra, in cuptor de lemne, la restaurantul Filiberto poti sa servesti si niste delicioase linguine zucchini e gamberetti, o salata de creveti, un muschi de vita cu sos de piper verde sau un soufflé de ciocolata, toate acompaniate de vinuri, bere sau bauturi racoritoare. Bineinteles ca nu lipseste nici un espresso italian, pentru cei care odata ce s-au desfatat cu preparatele noastre doresc sa se intoarca la munca.

  Meniul restaurantului Filiberto este axat pe bucataria italiana, ca in orice restaurant cu specific italian si este pregatit de catre un bucatar italian. Plata se poate face, desigur si cu card bancar.

  Va asteptam sa ne treceti pragul, de marti pana duminica, incepand cu orele 11:30 si pana la ora 23. Luni restaurantul este inchis, fiind ziua noastra de odihna. Aici puteti afla cum ne gasiti.

  Adina si Andrea

 • Recenzii

  4.0
  (1 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  304
  Dana Sabie
  26 Ianuarie 2015
  4
  Foarte bun

  Atat servirea cat si mancarea a fost foarte buna.


 • 898 Creează un Cont Business
  pentru Filiberto
  Arrow-right