• Proiectie: Țara Moartă (2017)

  Community
 • 24 August 21:30 - 25 August 01:30
  Găzduit de:
 • Marele Ecran va invita joi, 24 august, ora 22, in curtea Club D'arc Timisoara pentru a umari in avampremiera la Timisoara proiectia celui mai recent film al lui Radu Jude, Țara moartă / The Dead Nation, care a fost inclus în secțiunea „Signs of Life” a celei de-a 70-a ediții a Festivalului Internațional de la Locarno, program dedicat cineaștilor care explorează în mod inovativ limbajul cinematografic.

  Filmul, prezentat luna trecută în premieră mondială la TIFF, este un eseu documentar compus din peste 500 de fotografii din cele peste 8500 ale colecției Costică Acsinte, texte de Emil Dorian și fragmente de pe coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii '30-'40.

  Montajul documentarului este semnat de Cătălin Cristuțiu, sound design - Dana Bunescu, iar consilierea tehnică este asigurată de Marius Panduru. Filmul este realizat cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte.

  „Filmul este construit din punerea în paralel a trei elemente: fotografiile lui Costică Acsinte, texte din jurnalul lui Emil Dorian și materialele sonore de propagandă carlistă, legionară, antonesciană și comunistă, descoperite în Arhiva Națională de Filme”, declară Radu Jude.
  „Țara moartă” este o producție Hi Film Productions și Fast Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Orange România. Producător Ada Solomon.
  Filmul va intra in cinematografele din tara incepand cu 25 august.
  Trailerul oficial: https://www.youtube.com/watch?v=dLTdgbLIyc4

  Biletele in valoare de 10 lei se vor gasi la Cafe D'arc in curand.